sova ZÁKLADNÁ ŠKOLA CLEMENTISOVA 616/1, 024 01 KYSUCKÉ NOVÉ MESTO 

ff

logo skola okej

Oznamy a novinky

Škola, ktorá patrí medzi najlepšie 

ucitelia

Dnes si pripomíname Deň učiteľov na ZŠ Clementisova KNM, ktorej generálnym partnerom v oblasti športu je Schaeffler Kysuce, spol. s r. o. 

ZŠ Clementisova je škola, ktorá dlhodobou stratégiou dosiahla  v rámci priestorového a materiálneho zabezpečenia popredné priečky v rámci SR a v rámci okresu KNM 1. miesto. V hodnotení škôl organizáciou INEKO ZŠ patrí mezi najlepšie školy v okrese Čadca a KNM:  1. miesto  -    ZŠ Dolinský potok KNM (7,7 bodov)

             2. -  3.  miesto -  ZŠ Skalité  a ZŠ Clementisova  KNM (7,6 bodov)

V rámci hodnotení škôl organizáciou INEKO  sa ZŠ Clementisova KNM umiestnila na 94. mieste v rámci SR. To znamená , že z 1165 základných škôl v SR  patrí momentálne medzi 100 najlepších. To sa odzrkadľuje aj na tom, že našu školu navštevuje 108 detí z okolitých  obcí. Naša škola bola prvá v okrese KNM, ktorá zamestnávala školského špeciálneho pedagóga a logopéda pre deti, ktoré to potrebovali. Učitelia tu vychovali veľa  skvelých žiakov, ktorí dosiahli úspechy v rôznych súťažiach v rámci okresu, kraja, SR a Európy. ZŠ Clementisova v rámci mesta je dominantná z hľadiska ponuky športov: futbal, stolný tenis, šach, džudo, karate, basketball, mažoretky, parkúr, hip–hop tanec. Športový areál pri škole ponúka vyžitie v lete aj v zime pre žiakov i pre verejnosť: atletická dráha, futbalové ihrisko s umelovou trávou, hokejbalovo-basketbalové, multifunkčné ihrisko pre loptové športy, klzisko. 

Vedenie školy v tento slávnostný deň ďakuje všetkým učiteľom, rodičom, trénerom, mestu a  firme Schaeffler Kysuce, spol. s r. o., bez ktorých by sme tieto úspechy nedosiahli. 

Sme presvedčení, že na základe dosiahnutých výsledkov má naša škola čo ponúknuť rodičom pri výbere školy pre ich dieťa.

 


Tags: Oznamy, 2023