sova ZÁKLADNÁ ŠKOLA CLEMENTISOVA 616/1, 024 01 KYSUCKÉ NOVÉ MESTO 

ff

logo skola okej

Oznamy a novinky

Prejav riaditeľa školy ku koncu školského roka 2021/2022

school oil

Vážení kolegovia, milí žiaci!

Dnešným dňom sa ukončil školský rok 2021/2022. Na dva mesiace sa zavrú školské brány a žiaci i učitelia majú pred sebou zaslúžený dvojmesačný oddych.

Prihovorím sa v prvom rade k vám, milí žiaci. Desať mesiacov ste plnili svoje školské povinnosti a vaša snaha je odzrkadlená vo vašich výsledkoch, ktoré dnes máte pred sebou. Teraz sú pred vami prázdniny, ktoré vám poskytnú oddych a načerpanie nových síl do ďalšieho školského roka.

Prváci, váš prvý rok a hádam aj ten najťažší rok v škole je už za vami. Naučili ste sa počas tohto obdobia naozaj veľa. Nie je jednoduché zvyknúť si na školské povinnosti. No myslím si, že môžem povedať, že ste to za pomoci vašich pani učiteliek zvládli výborne  Nech vám vaša usilovnosť trvá aj v ďalších ročníkoch.

To, že máte za sebou desať mesiacov veľkého snaženia, platí, samozrejme, aj pre ďalšie ročníky. Taktiež piataci, zvládli prvý rok na druhom stupni, čo je určite dosť náročné. A vy milí deviataci…..už veľmi veľa žiakov prešlo bránou našej školy, teraz ste to vy, kto čaká na posledné zvonenie. Spomínam si na vaše prvé kroky v učení. Učili ste sa písať, čítať, počítať. Vtedy sa vám zdalo nemožné naučiť sa tak veľa a dnes tu stojíte poslednýkrát. Som presvedčený, že si plne uvedomujete, že týchto deväť rokov bolo základom pre váš ďalší život. Možno až teraz naplno oceníte   učiteľov, ktorí vás od začiatku viedli cestou za učením. Ale takisto vás  učili, ako sa máte správať a boli niečo ako druhí rodičia.V spolužiakoch ste našli mnoho nových kamarátov, na ktorých nikdy nezabudnete. Dnes sa Vám bude odtiaľto veľmi ťažko odchádzať, ale všetko má svoj koniec. Týmto dňom sa končí niečo, čo trvalo celých deväť rokov. Každý deň vám síce nebolo do smiechu a to hlavne pred a častokrát po písomke. Ale v každom prípade, škola bola pre vás druhý domov, aj keď si to plne uvedomujete možno až teraz.... Chcem vás ubezpečiť, že aj keď odchádzate, stále vás budeme brat ako našich, nič sa na tom nezmení. A keď to bude potrebné, vždy sa vám budeme snažiť podať pomocnú ruku. A veľmi nás poteší , že keď raz budete dospelí a budete mať deti a ostanete bývať v našom meste, tak zapíšte svoje deti na ZŠ Clementisova. Dovtedy vám v mene všetkých zamestnancov školy prajem, aby sa naplnili vase túžby a predsavzatia. Z celého srdca vám prajeme , aby steboli zdraví a šťastní.

Teraz sa však obrátim na vás, milí kolegovia. Chcem podotknúť, že tento školský rok sa spravilo  pre školu aj pre žiakov veľa prospešnej práce. Ďakujem vám všetkým za snahu. Ešte raz ďakujem vám.

V neposlednom rade chcem povedať slová vďaky a pochvaly aj vám, všetkým nepedagogickým pracovníkom, bez vás by chod školy nebol možný a všetci si vážime vašu prácu.

Na záver prajem všetkým príjemné prázdniny a oddych venovaný k načerpaniu nových síl.

Mgr. Igor Ševec

  riaditeľ školy

Tags: Oznamy, 2022