sova ZÁKLADNÁ ŠKOLA CLEMENTISOVA 616/1, 024 01 KYSUCKÉ NOVÉ MESTO 

ff

logo skola okej

Oznamy a novinky

Európsky kvíz o peniazoch

Euro kviz o peniazoch

 

Európsky kvíz o peniazoch je aktivita zameraná na zlepšenie finančnej gramotnosti 13 až 15-ročných žiakov  hravou a zábavnou formou. Do kvízu  sa môžu prihlásiť tímy žiakov a študentov z rôznych tried vo veku 13 až 15 rokov, ktorí majú záujem vyskúšať si svoje vedomosti z oblasti financií či digitálnej bezpečnosti.

V tomto roku sa realizoval 5. ročník podujatia. Do tohtoročného finále sa zapojilo  vyše 2050  13.- 15. r. žiakov a  študentov, hralo vyše 220 tímov  zo 115 základných a stredných škôl. Na úvod sa cez platformu Zoom súťažiacim prihovorili známi youtuberi Matej Cifra a Jakub Zitron Ťapák a podporili žiakov v snahe o zvyšovanie finančnej gramotnosti.

Slovenské národné finále sa uskutočnilo 24.3.2022 a naša škola sa doň zapojila druhý rok. Zúčastnilo sa 17 žiakov v 5 tímoch, ktoré sa umiestnili veľmi pekne.

Kvíz je súčasťou Európskeho týždňa financií (21.-27. marec 2022). Slovenské národné kolo organizuje Slovenská banková asociácia (SBA) v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska (NDS).

Národné finálne Európskeho kvízu o peniazoch sa realizuje na platforme KAHOOT! čo je veľmi interaktívna vzdelávacia platforma obľúbená u žiakov. Súťaž organizačne zabezpečila p. učiteľka Ing. Anna Maruniaková.

12 

Tags: Úspechy a súťaže, 2022