sova ZÁKLADNÁ ŠKOLA CLEMENTISOVA 616/1, 024 01 KYSUCKÉ NOVÉ MESTO 

ff

logo skola okej

Oznamy a novinky

Nástup do školy od 10. 1. 2022

rozvrh2

Základná škola Clementisova 616/1, Kysucké Nové Mesto oznamuje rodičom a žiakom, že 10. januára 2022 (v pondelok) sa obnoví prezenčné vzdelávanie, ktoré sa bude riadiť platným šk. semaforom. Šk. vyučovanie bude prebiehať podľa rozvrhu zverejneného na EduPage. Školský klub detí bude fungovať do 16:15 hod.

Povinnosti zákonných zástupcov:

  • Zodpovedať za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode a odchode žiaka zo školy (prekrytie horných dýchacích ciest vhodne zvolenými osobnými ochrannými pomôckami alebo jej stanovenými ekvivalentami, dezinfekciu rúk a dodržiavanie odstupov v súlade s aktuálne platnými opatreniami Úradu verejného zdravotníctva SR).
  • Zabezpečiť pre žiaka každý deň minimálne dve rúška (náhradné musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.
  • Predložiť pri nástupe do školy (po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ (TU) žiaka prostredníctvom EduPage/e-mailom alebo odovzdať pri nástupe do školy.
  • Ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).
  • Bezodkladne informovať triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy o tom, že:
  1. u žiaka je podozrenie na COVID-19 (bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19);
  2. bola žiakovi nariadená (všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo RÚVZ) povinná karanténa;
  3. žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu, ktorý je potrebné overiť Ag testom vykonanom v mobilnom odberovom mieste u oprávneného subjektu alebo PCR testom.
  • Nahlasovať vykonanie Ag samotestu škole prostredníctvom EduPage.

Podrobnejšie informácie sú zverejnené na stránke ministerstva (TU).

Tags: Oznamy, 2022