sova ZÁKLADNÁ ŠKOLA CLEMENTISOVA 616/1, 024 01 KYSUCKÉ NOVÉ MESTO 

ff

logo skola okej

Oznamy a novinky

Projekt z biológie

 dog

 

Malí vekom, veľkí duchom

O tom, že šikovnosť a vynaliezavosť detí nemá hraníc, presvedčila svojich spolužiakov Vaneska Pavelová   zo 6.A.

V rámci preberanej  témy na hodinách biológie o blízkych spoločníkoch človeka dostali žiaci úlohu, ktorá bola dobrovoľná. Ak má niekto domáce zvieratko, môže vypracovať projekt zameraný na pozorovanie a zdokumentovanie návykov, inštinktov a správania svojho domáceho miláčika.

Aj keď bola úloha dobrovoľná, do projektu sa zapojilo veľa detí zo 6.A a 6.B. Práce detí boli zaujímavé, spolužiaci sa dozvedeli nielen o návykoch domácich zvieratiek, ale aj o starostlivosti o nich.

Všetkých milo prekvapila práve Vaneska. Svoj projekt o jej miláčikovi - belgickom ovčiakovi menom Bony poňala netradične. Na hodinu biológie priviedla na školské ihrisko svojho 4-nohého kamaráta, ktorého úplne sama  trénuje už 6 a pol roka. Na úvod ho zoznámila   so svojimi spolužiakmi. Deti mali možnosť pohladkať psíka a nadviazať s ním priateľský kontakt..

Potom Vaneska a  Bony predviedli cviky, ktoré ho Vaneska za 6 rokov jeho života naučila. Do milého predstavenia zapojila aj spolužiakov z triedy.

V poslednej časti hodiny Vaneska pripomenula deťom, že vlastniť akékoľvek domáce zvieratko je veľká zodpovednosť a záväzok na celý jeho život. Treba mu venovať lásku a čas, často aj na úkor vlastného pohodlia. Treba sa vzdať napríklad aj zbytočného vysedávania pred obrazovkou počítača či televízora, ako to robí Vaneska. Výsledok ale stojí za to: má verného kamaráta, s ktorým zmysluplne  trávi čas vonku. Naučila ho sama vyše 60 cvikov a trikov!!

Na záver svojej prezentácie Vaneska ponúkla spolužiakom nezištnú pomoc a spoluprácu pri trénovaní, prípadne venčení  ich psíkov. 

Ďakujeme, Vaneska, radi v budúcnosti tvoju ponuku využijeme!

Vďaka patrí aj oteckovi Vanesky, pánovi Pavelovi, ktorý Bonyho na začiatok hodiny biológie priviezol a po jej skončení zas odviezol domov.

Iveta Petrovová

 

Tags: Akcie, 2021