sova ZÁKLADNÁ ŠKOLA CLEMENTISOVA 616/1, 024 01 KYSUCKÉ NOVÉ MESTO 

ff

logo skola okej

Oznamy a novinky

Dôležitý oznam školskej jedálne pre rodičov, ktorí si neuplatňujú daňový bonus na deti u zamestnávateľa

jar skola

Dňa 01.08.2021 nadobudnú účinnosť právne úpravy zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov.

Do Zoznamu detí oprávnených na poskytnutie dotácie na stravu patria deti ktoré navštevuje MŠ a ZŠ a žijú v domácnosti

     - ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi („dieťa v HN“),

     - ktorej príjem je najviac vo výške životného minima („dieťa v ŽM“),

     - ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil daňové zvýhodnenie („deti bez daňového bonusu“) a ktoré    dovŕšili šesť rokov veku a nedovŕšili 15 rokov veku.

To znamená, že aj deti, ktorých si rodič/zákonný zástupca neuplatňuje nárok na daňový bonus u zamestnávateľa, majú nárok na dotáciu na stravovanie. Rodič/zákonný zástupca sa preukazuje čestným vyhlásením , že  si daňový bonus neuplatnil. V tejto súvislosti uvádzame, že ak by si v čase poskytovania dotácie na stravu  rodič/zákonný zástupca dieťaťa uplatnil daňový bonus je povinný o uvedenom bezodkladne písomne informovať zariadenie školského stravovania s tým, že si musí byť vedomý  právnych dôsledkov nepravdivého vyhlásenia (trestný čin podvodu podľa § 221 zákona č. 300/2005 Z.z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov) a povinnosti vrátiť všetky finančné prostriedky poskytnuté na toto dieťa ako dotáciu na stravu.

Čestné vyhlásenie  (stiahnuť TU) je nutné odovzdať do 6.8.2021 a to zaslaním oskenovaného vyhlásenia na    e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. , poprípade zaslať/doniesť do školy.  Po tomto termíne sa posunie poskytovanie  dotácie o mesiac neskôr, teda až od mesiaca október 2021.

Ďalšie informácie ohľadom stravovania môžete nájsť na týchto stránkach:

https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina/dotacie-pre-deti/informacia-k-detom-ktore-su-opravnene-na-poskytnutie-dotacie-podla-4-ods.-3-pism.-c-zakona-o-dotaciach.html?page_id=1108862

https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina/dotacie-pre-deti.html?page_id=964373

Tags: Oznamy, 2021