sova ZÁKLADNÁ ŠKOLA CLEMENTISOVA 616/1, 024 01 KYSUCKÉ NOVÉ MESTO 

ff

logo skola okej

Oznamy a novinky

ČITATEĽSKÝ ORIEŠOK 7

skola1

Niektorí žiaci z I. stupňa našej ZŠ sa prihlásili do celoslovenskej čitateľsko-výtvarnej súťaže s názvom Čitateľský oriešok 7. Súťaž, ktorá už po siedmy raz rozvíja u žiakov čítanie s porozumením a fantáziu, prinieslo do slovenských škôl odborné nakladateľstvo RAABE Slovensko spolu so svojimi partnermi. Tvárou tohto ročníka súťaže bol obľúbený herec a zabávač – Juraj Kemka.

Úlohou detí bolo prečítať dva krátke texty z pracovných zošitov Tajomstvá sveta, po ich prečítaní odpovedať na kontrolné otázky, ktoré preverili, či deti prečítanému textu aj porozumeli, a následne prečítané dva príbehy preniesť do jednej jedinej kresby. 333 kresieb z každého ročníka zo všetkých škôl na Slovensku postúpilo do finálového kola.

Aj naši dvaja žiaci Branislav Helt z 1.B a Tomáško Absolon z 2.B  sa dostali medzi finalistov a bojovali o výhru. Branko výtvarne stvárnil príbeh o lúčnych kvetoch s pánom Hrmotkom, ktorý stále pozeral televíziu. Tomáško nakreslil dievčatko, ktorému sa nechcelo upratovať s príbehom, v ktorom hlavnú úlohu zohral fialový kabátik.

Gratulujeme a tešíme sa na ďalší ročník súťaže!

Mgr. M. Sekerová

ČITATEĽSKÝ ORIEŠOK3

 

Tags: Úspechy a súťaže, 2021