sova ZÁKLADNÁ ŠKOLA CLEMENTISOVA 616/1, 024 01 KYSUCKÉ NOVÉ MESTO 

ff

logo skola okej

Oznamy a novinky

Záložka do knihy spája školy

 Untitled

11.ročník projektu Záložka do knihy spája školy:  Radosť z čítania ukrytá vo veršoch básní  alebo v próze”

Aj tento školský rok sa naši žiaci 1.- 4. ročníka ZŠ Clementisova zapojili do  projektu, ktorý organizovala  Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave s Národným pedagogickým  múzeom a knižnicou J. A. Komenského v Prahe. Cieľom  česko-slovenského projektu bolo nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami a podporiť čítanie prostredníctvom výmeny záložiek do kníh. Žiaci vytvorili záložky do kníh a vymenili si ich s partnerskou školou z Českej republiky alebo zo Slovenskej republiky. Výmenu záložiek mohli školy využiť k nadviazaniu spolupráce, kontaktov alebo poznávaniu života žiakov v iných školách.

Témou  jedenásteho ročníka boli „Radosť z čítania ukrytá vo veršoch básní  alebo v próze“.

 

Naša účasť v projekte

Do projektu Záložka do knihy spája školy sa naša škola zapojila už siedmykrát. Po minuloročnej partnerskej škole z Moravy, sme tento rok získali partnerstvo s českou základnou školou Luka nad Jihlavou. Túto školu nám vybrali organizátori projektu. Napriek veľmi komplikovanej situácii, spôsobenej CORONOU,170 záložiek sme zhotovovali na hodinách výtvarnej a pracovnej výchovy.

Naše záložky do knihy sú už “na svete” a pozrieť si ich môžete vo fotogalérii.

Dobré knihy, ak sú skutočne dobre a múdro napísané, sú cibrením ducha, pilníkom súdnosti, masťou na oči, lievikom múdrosti, zrkadlom cudzích myšlienok a činov, našich vlastných potom vodidlom.“ (J. A. Komenský)

Mgr. Eva Vlčková

Záložka spája školy 1 Stredné

Záložka spája školy 3 Stredné

Záložka spája školy 4 Stredné

Záložka spája školy 5 Stredné

Tags: Oznamy, 2020