sova ZÁKLADNÁ ŠKOLA CLEMENTISOVA 616/1, 024 01 KYSUCKÉ NOVÉ MESTO 

ff

logo skola okej

Oznamy a novinky

Žiť sa oplatí – pomôž aj ty 3. časť

easter 4964344 1280

Ani sme sa nenazdali, je tu Veľká noc. Tento rok iná, než sme boli zvyknutí. Tí zodpovední - a ja dúfam, že ich bude drvivá väčšina, zostanú aj počas sviatkov doma, len s členmi vlastnej domácnosti. Prípadne sa spolu prejdú prírodou, ďaleko od ostatných ľudí. Nie sme zvyknutí nestretávať sa počas nastávajúcich sviatkov. Je však dôležité tento rok vydržať, či oddialiť symbolické „šibačky“ na dobu, keď to bude bezpečné pre všetkých. Aby sa mohli rodiny stretnúť za stolom na budúcu Veľkú noc v plnom počte, aby nikto nechýbal. Aby táto Veľká noc nebola pre niekoho tá posledná.

Sledujem v správach, ako ľudia tlieskajú na balkónoch zdravotníkom, predavačom, zásobovačom obchodov, lekárnikom, pekárom, dopravcom, polícií, opatrovateľom  a ďalším ľuďom rôznych profesií, ktorí do práce stále chodiť musia – kvôli  nám všetkým. Je to pekné, uznávam, keď im prejavíme vďaku potleskom. Ale myslím si, že oveľa viac by ich potešilo jedno: keby sme zostali doma. S hrôzou som sledovala reportáže  o tom, ako sa z nášho hlavného mesta hrnú nepretržité kolóny osobných áut, smerujúc na sviatky von z mesta. Mnohí určite za rodinami po celej republike.

 

Dokážme, že sme zodpovednejší, že nám záleží na našich blízkych- starých rodičoch, kamarátoch so slabšou imunitou a iných ľuďoch, ktorí by mohli byť ohrození na živote. Neriskujme zbytočne zdravie a životy ľudí, ktorých máme radi.  Počas sviatkov zostaňme doma.

K ochrane zdravia prispejeme aj tým, keď budeme poznať ďalšie postupy prvej pomoci:

Febrilné kŕče

Cievna Mozgová Príhoda

Hypoglykémia

Epilepsia

Pokojné sviatky a zdravie pre všetkých.

Iveta Petrovová

Tags: Zdravie, 2020