sova ZÁKLADNÁ ŠKOLA CLEMENTISOVA 616/1, 024 01 KYSUCKÉ NOVÉ MESTO 

ff

logo skola okej

Oznamy a novinky

Zápis prvákov

POZVÁNKA 2024

 

Dôležité informácie k zápisu detí do 1. ročníka ZŠ na šk. rok 2024/2025

  • Čas zápisu: dňa 3. apríla 2024 (streda) a 4. apríla 2024 (štvrtok) v čase od 13:00 – 17:00 hod.
  • Miesto zápisu: hlavná budova ZŠ Clementisova – triedy 2.A, 2.B a učebňa č. 37 (na prízemí).
  • Účasť dieťa na zápise je žiadúca.
  • Potrebné doklady k zápisu:
  • občiansky preukaz;
  • rodný list dieťaťa;
  • kópia rozhodnutia súdu o zverení dieťaťa (ak sú rodičia rozvedení) alebo o striedavej starostlivosti;
  • správy z poradenského centra, ak bolo dieťa na vyšetrení CPP.
  • finančné prostriedky na zakúpenie predpisových zošitov k šlabikáru, pracovného zošita z MAT a ANJ, prípadne šk. pomôcok (základná sada 39 €);
  • zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu
    s prihláškou predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.
  • Možnosti zápisu:
  1. Prostredníctvom elektronického formulára:Ak zákonný zástupca podáva prihlášku elektronicky, vygeneruje prihlášku zo šk. informačného systému EduPage (TU-otvoriť-Priloha-c-3-Elektronická-prihláška).V takomto prípade zákonní zástupcovia podpíšu prihlášku osobne v deň konania zápisu alebo k elektronickej prihláške priložia tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov (Tu stiahnuť: Priloha-c-3-Vyhlasenie-zakonnych-zastupcov-dietata.docx). Zákonný zástupca dieťaťa môže ZŠ poskytnúť osobné údaje potrebné pred zápisom aj prostredníctvom elektronického podania doručeného do elektronickej schránky ZŠ.
  2. Zápis papierovou formou:Ak zákonný zástupca nemá možnosť so ZŠ komunikovať elektronicky, môže si prihlášku v listinnej podobe stiahnuť (Tu stiahnuť: Prihlaska-na-vzdelavanie-v-ZS-na-sk-rok-2024-25.pdf) alebo vyzdvihnúť osobne v ZŠ. Po vyplnení a podpísaní prihlášku doručí na ZŠ.
  • Rozhodnutie o prijatí do základnej školy: O prijatí na základné vzdelávanie do ZŠ rozhodne riaditeľ základnej školy do 15. júna 2024.
  • Podpisy zákonných zástupcov a doručovanie rozhodnutia:

Podľa § 144a zákona účinného od 1. januára 2022 sa na žiadosti sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa. 

Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak: 

  1. Jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená Je potrebné predložiť neoverenú kópiu rozhodnutia súdu.
  2. Jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa. Je potrebné predložiť potvrdenie od všeobecného lekára zákonného zástupcu.
  3. Vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa. Je potrebné predložiť čestné písomné vyhlásenie (Tu stiahnuť: Priloha-c-4-Cestne-vyhlasenie-zakonneho-zastupcu.docx).
  4. Na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie (Tu stiahnuť: Priloha-c-5-Pisomne-vyhlasenie.docx).

V prípade, ak:

  • jeden zo zákonných zástupcov dieťaťa zomrel, v podaní túto skutočnosť možno preukázať fotokópiou úmrtného listu, resp. formou nahliadnutia do úmrtného listu;
  • dieťa vychováva iba matka (otec nie je na rodnom liste dieťaťa uvedený), v podaní túto skutočnosť matka preukazuje fotokópiou rodného listu dieťaťa, resp. formou nahliadnutia do rodného listu dieťaťa.

Tags: Oznamy, 2024