sova ZÁKLADNÁ ŠKOLA CLEMENTISOVA 616/1, 024 01 KYSUCKÉ NOVÉ MESTO 

ff

logo skola okej

Oznamy a novinky

Noc čítania Biblie

DSCN8119

Piatková noc 3.5. 2019 bola trochu nezvyčajná, pretože škola ožila... Žiaci 6. ročníka sa spolu s učiteľmi zapojili do celoslovenského projektu Noc čítania Biblie, ktorá sa konala na našej škole už po tretíkrát. Cieľom tejto akcie bolo zaujímavým spôsobom spoznávať najčítanejšiu knihu sveta a hľadať v nej aktuálne odkazy pre dnešného človeka.

Program začal katechézou, ktorá bola zameraná na skutky telesného a duchovného milosrdenstva. Nechýbali v nej príklady svätých a spôsob ich konania v súčasnosti. Po nej sa žiaci rozdelili do skupín a súťažili prechádzajúc jednotlivými triedami, ktoré sa na pár hodín zmenili na večeradlo, dielničku sv. Jozefa a Kánu Galilejskú. V týchto triedach boli pre nich pripravené rôzne workshopy, za ktoré zbierali body. Po súťažnom zápolení nechýbala chutná večera – pizza, ktorá síce prišla trochu oneskorene, no o to viac všetkým chutila. Celý projekt sme zakončili v sobotu raňajkami, upratovaním, vyhodnotením jednotlivých aktivít a  rozdávaním záložiek a pier na pamiatku z tejto akcie. Tento ročník sa opäť vydaril, o čom svedčia aj reakcie zúčastnených detí:

 

Noc čítania Biblie sa mi veľmi páčila. Najmä večerné disko a úlohy, ktoré boli spracované veľmi hravou formou. Som veľmi rada, že som tam mohla byť. A takú zábavu ako som zažila tam, už dlho nikdy nezažijem. (Chiara Fujáková, 6. A)

„Bolo super okrem toho, že som sa nevyspala. Ináč bol program úžasný.“ (Sofia Múčková, 6. A)

„Odporúčam každému     Páčili sa mi workshopy, ktoré sme museli splniť. Najväčšia zábava bola súťaž v tancovaní. Väčšina detí nevedela vydržať byť ticho, začali sa rehotať na tom, ako sa ostatní snažia tancovať. Najlepšia hra – PÁRTY!!! Mohli sme byť hore do rána, ale museli sme byť potichu.“ (Simonka Masaryková, 6. A)

„Najviac sa mi páčili workshopy. Odporúčam to ďalším žiakom. Páčilo sa mi na *****.“ (Marián Remiš, 6. B)

„Najviac sa mi páčilo, že sme sa zabávali a mali sme hry. Páčil sa mi tanec aj workshopy, ale aj to ostatné. Najväčšia sranda bola pri tanci. Rada by som chcela ísť ešte na niečo také podobné. Bola som rada, že som tam mohla ísť. Myslím si, že terajším piatakom sa bude akcia páčiť. Pani učiteľky, ďakujem vám za to, že ste niečo takéto zorganizovali. Bola tam naozaj sranda. A keďže sme išli spať až ráno, tak to bola bomba. Mali sme krásny piatkový večer a aj sobotné ráno.“ (Vierka Petruňová, 6. B)

„Najviac sa mi páčila tanečná párty. Taktiež workshopy boli zaujímavé. Takéto akcie by mohli byť úplne každý rok!“ (Martinka Šedová, 6. B)“                                                                                                                                            

Jana Richtáriková

 

Tags: Akcie, 2019